Vad är nötallergiker allergiska mot egentligen?

Jag fattar inte det här med nötallergi. De är ju allergiska mot nötter skulle man kunna tro och det stämmer ju också om man ser till namnet.

Jordnötter till exempel, brukar nötallergiker vara mycket allergiska mot. Men när man sedan börjar skrapa på ytan lite och undersöka saken får man veta att jordnötter minsann inte alls är nötter utan baljväxter. Vad nu det skall betyda. Antagligen innebär det att jordnötter egentligen är ärtor och det verkar ju riktigt konstigt.

Det visar sig sedan att nästan ingenting av det som kallas nötter är nötter. Vissa nötter är till exempel stenfrukter, vad nu det skall betyda. Är stenar i själva verket växter? Som bär frukt?

Jag tycker att hela nötbegreppet är alldeles för förvirrande. Någon borde åtgärda det här. En bra första åtgärd vore att helt avskaffa ordet nöt så att vi kan börja om på ny kula med namngivningen. Om det till slut visar sig att det faktiskt existerar nötter så får väl ordet nöt återinföras eller helt enkelt ersättas med något annat.

Så får det bli.

En kommentar till “Vad är nötallergiker allergiska mot egentligen?”

  1. Ja du, vem vet? Det kanske egentligen är nötkött som dom är allergiska mot… Hitta en lösning på den förvirringen blir en hård nöt att knäcka..

Kommentarer inaktiverade.