Vem köper alla pennor?

Det är någonting mystiskt med pennor. De uppstår spontant. Överallt uppstår de. På skrivbordet, i bilen och i jackfickor. Plötsligt är de bara där.

Jag har köpt pennor. Vid säkert fem tillfällen har jag köpt pennor. Någonsin alltså. Det blir inte så många pennor. De borde ha tagit slut för längesen.

Men de tar inte slut. Istället har jag mängder av pennor. Stora mängder. De är överallt.

Med jämna mellanrum rensar jag ut en massa pennor och dumpar någonstans där de gör större nytta. Det hjälper inte. Inom ett par veckor är det fullt av pennor igen.

Det jag mest undrar över är vem som köper alla pennor. Någon måste ju köpa dem och sätta dem i distribution. Han eller hon måste lägga enorma mängder pengar på pennor som bara försvinner, för att dyka upp på mitt och andras skrivbord. Stackars sate! Köpa en massa pennor till ingen nytta.

Om du skickar mig din adress lovar jag att jag ska börja skicka tillbaka pennorna till dig. Jag behöver dem inte…

4 reaktioner till “Vem köper alla pennor?”

  1. Det är alltså DU som tar alla pennor! Jag har märkt att det är vissa människor som är mer benägna än andra att råka plocka på sig pennor, medvetet eller omedvetet. Du verkar alltså vara en av dem. Själv kommer jag ofta på mig själv med att ha stulit en penna, men eftersom jag är så godhjärtad och ärlig lämnar jag alltid tillbaka pennan när jag upptäckt att jag tjuvat den. Var glad över din pennstjälarbegåvning – det kan vara jättebra att vara så diskret i sitt tjuvande att man inte ens själv märker att man tagit något!

  2. Det är jag som betalar en stor del av dom! Mitt problem är tvärtom alltså – jag betalar och dom bara försvinner… Det finns aldrig en penna i närheten av mig när jag behöver en. Jo, några finns det – dom utan udd eller där bläcket lyser med sin frånvaro. Dom har jag massor av!

Kommentarer inaktiverade.