När gav du din diskmaskin socker sist?

Det har kommit till min kännedom att man förväntas fylla på salt i diskmaskinen. Det var lite oväntat. Att man måste fylla på diskmedel visste jag. Det var väntat på något sätt och hörs ju lång väg på namnet att det hör ihop. Diskmaskin – Diskmedel

Men salt alltså. För mig är det något man har maten, inte något man diskar med.

Men jag vet ju inte alltså, men det finns alltså ett lock i diskmaskinen, märkt “salt” och då är det väl rimligen så att man på något sätt ska fylla på salt där.

För det kan väl inte vara så att diskmaskinen utvinner salt ur disken och att locket döljer ett saltkar, där jag kan skörda salt?

Underligt alltså och det får mig att undra vilka ytterligare kryddor diskmaskinen kan tänkas behöva.

Oregano? Timjan? Peppar?

Socker???

En kommentar till “När gav du din diskmaskin socker sist?”

  1. Lite irriterande är varningslampan som lyser när saltbehållaren är tom — vilket den naturligtvis är om man inte fyllt på den, och inte har några planer på det.

    Enligt manualen skall man kunna ”disabla” denna varning. Jag gjorde det när maskinen var ny, men nu hittar jag inte manualen. Jag minns att jag höll någon knapp intryckt, och sedan tryckte ett antal gånger på en annan. Men så tammetusan och jag minns vilka.

    Annars finns det ju flera salter än bordssalt (NaCl). Jag skulle tro att det är ett särskilt salt som användes när man har hårt vatten, för att göra det mjukt. Men å.a.s. har jag en klar minnesbild av att just mjukgörare är cancerframkallande. Fast det var nog i plaster…

Kommentarer inaktiverade.