Svullo är död! Länge leve Svullo!

Det var i ett lätt chockat tillstånd vi hamnade förra helgen, när vi plötsligt fick beskedet rakt i ansiktet: Svullo är död. Borta. Finito. Han tog sin hatt, sitt gormande och sina välrökta fillingar och lämnade jordelivet bakom sig. Vi förstod ingenting. Köpte en konkurrerande aftontidning. Sorg, förvåning, ilska. Vi kände oss lurade! Varför???

Strax hämtade vi oss något och kunde framåt aftonen festa loss ganska ordentligt och vara ute och slarva till åtminstone klockan tre. Det är inte så lätt alltid, när man befinner sig i en mindre stad än vad man är van vid.

Den gångna veckan har gått som i ett töcken. Säga vad man vill om att nattsudda, men man blir inte pigg av det. Inte om man måste upp på morgonen och jobba. Jag tror jag skall återgå till att ha den dygnsrytm jag lyckades ha under några veckor, när det var som jävligast på jobbet sist. Det funkade ju nästan bra.

Träningen går över förväntan och jag märker nu hur medeljympan förvandlats från ganska jobbigt till något som jag gör med vänsterhanden. Den där avgrundsdjupa hungern efteråt har försvunnit; det är som om jag inte längre behöver mat. Det är förstås dumheter. Det är jag som har vant mig. Jag äter säkert mer än förut. Det verkar ju så. Var är mina två kg?

Nämen jag vet! Intensivjympa. Då blir det nog fart igen. Undrar vad jag skall göra sen, när det blir blasé. Det kanske löser sig själv genom att jag sliter ut min kropp. Det borde väl hända ganska snart nu. Jag står ju på randen till ålderdomen. Dags att börja klä sig i beige. Livet blir nog enklare då, när man vet vilken färg man skall ha på kläderna. Beige förresten, jag tycker att det är dags att vi förenklar stavningen lite. Jag föreslår ”bärs” kort och gott. Det bäddar dessutom för roliga missförstånd.

Ryktet om 70-talisternas död är ingenting annat än förtal. Jag förstår inte var dessa idéer kom ifrån, men de kan gå och lägga sig på samma skräphög av obsoletism som skivindustrin och leverantörer av is. Flytta på er alla 80-talister (och alla andra talister med för den delen!) Vi skall fram här! Har lite grejer att ordna. Vi börjar med fri sprit och bredare trottoarer. Sedan skall vi ordna med rejäl pension. Det där med medalj kan vi hoppa över. Den bara tynger ner.

2 reaktioner till “Svullo är död! Länge leve Svullo!”

  1. Pension? En rejäl smäll på käften kanske man kan få som tack, om man har tur.

    Om femtio år.

Kommentarer inaktiverade.