Exit jul

Jag vet att traditionen bjuder annorlunda, men jag är hjärtligt trött på att ha en stor julgran stående i lägenheten. Jag tycker åtminstone inte att det är jul längre.

Traditionsenligt kastades granen ut, dock inte från balkongen, vilket är brukligt, utan genom fönstret. Detta besparade mig en massa arbete och en hel del barrande. Nu gäller det bara att komma ihåg att hämta åbäket på gräsmattan, baxa in det i bilen och köra till närmsta sopstation.

Jag drabbades förut av en plötslig impuls att åka till jobbet, men lyckades hålla emot tills det går över. Riktigt så roligt skall vi inte ha. Inte idag. Möjligen imorgon. Om jag har lust.

11 reaktioner till “Exit jul”

  1. Jag håller med. Julen känns ute. Men det är så knöligt att ta bort belysningen, så det får vänta lite. Ska lägga upp en strategi för det.

    Vi vanliga knegare var på jobbet idag.

  2. Jag lyckades proppa ned mina ljusslingor i lådorna, men att använda något mer av det medföljande emballaget var ju löjligt.

    På vilket sätt är du en vanligare knegare än jag?

  3. Genom att hon inte jobbade mellandagarna men i gengäld jobbar den här veckan. Precis som jag! Urk.

  4. Nej, jag är mest knegare. Jag jobbade även alla mellandagar!

    Endast lyxlirare kan känna efter om de har ”lust” att jobba och välja själv.

  5. Är man vanligare knegare för att man jobbar dagarna mellan nyår och trettondedagen och alla mellandagarna? Hur lyder den underliggande definitionen egentligen?

    Anledningen till att man kan känna efter om man har ”lust” att jobba eller inte är att man har knegat tidbanken full och meddelat arbetsgivaren att man tar två veckors jullov. Sen kan man ju upptäcka att det kanske räcker med en och en halv.

    Lyxlirare???

  6. Just det, jobbknarkare är vi allihopa!
    Det var visst känsligt grannen, sorry. Jag vet hur hårt du jobbat (man följer väl med i bloggen) och du behöver uppenbarligen vila. Så du tål lite skoj.
    Marsch iväg till soffan och titta på den nya fängelseserien på TV3. Den är jättebra!

  7. HUR KAN MAN KASTA UT GRANEN I FÖRTID???!!! Granen är ju för fan det enda roliga man har nuförtiden. Min ska få stå kvar till nån gång i mars.

  8. Nu var det mycket på en gång.

    1) Nej, jag är nog Sveriges sämsta arbetsnarkoman, men ibland får man inte välja.

    2) Nej, det är inte det minsta känsligt. Jag förstår inte varför människor alltid får intrycket att jag skulle vara känslig. Vad gör jag för fel???

    3) Lätt för dig att säga. Din är ju i plast. Min var inte det minsta rolig utan bara ivägen och bor numer på soptippen.

    Jag har för övrigt anskaffat absurda mängder vuxenpoäng idag genom att skaffa ett ÅVC-kort, dvs ett passerkort till soptippen. Jag har fem fria besök kvar i år.

  9. Jag vet inte, men jag skall nog kunna hitta något på vinden. Annars har jag nog lite kläder som skall skickas iväg snart.

Kommentarer inaktiverade.