Humor

Lyckat besök på ostkusten

Men det var då självaste fan vad svårt det skulle vara att blogga idag då!

Nåja, det känns skönt att ha fått frottera sig med journalisteliten från hufvudstadens två aftontidningar. Tyvärr är en tisdag en tisdag även i Stockholm och då blir det inte så vilt, men jag är i alla fall ytterst tacksam för våra två ciceroner som kunde visa oss förbi krognattens alla bottennapp.

I vanlig ordning är jag ytterst kluven inför frågan om jag gillar Stockholm eller inte. Förvisso finns den där känslan av stad som man kanske inte hittar här i krokarna, men sen upptäcker man efter ett tag att det är lite småkallt och trist. Men det är säkert bara för att jag hänger i fel stadsdel. Jag är övertygad om att allt måste vara mycket bättre på Söder…

Väl tillbaka i Göteborg inser jag att jag saknar alla dessa små torg som ligger i gatukorsningarna, även om stockholmarna av någon anledning valt att kalla alla sina torg för plan. Detta leder mig förresten in på en intressant egenhet hos dessa två städer.

Göteborg: gator och torg
Stockholm: vägar och plan

Hur blev det såhär egentligen?

Miss k kan för övrigt notera att dimman har återvänt och att ja, jag vet, luften är giftig här i Göteborg. Ingenting för amatörer. Men smog, det har vi faktiskt inte.

3 reaktioner till “Lyckat besök på ostkusten”

 1. Stockholm:
  Kungsgatan
  Drottninggatan
  Kungsträdgårdsgatan
  Hamngatan
  och
  Hötorget
  Sergels torg
  Gustaf Adolfs torg
  Kornhamnstorg

  bara för att nämna några.

  Begreppsförvirring hos göteborgarn?

  Man KAN trivas i Stockholm en kväll och ändå älska Göteborg. Och vice versa.

 2. Naturligtvis FINNS det både gator och torg i Stockholm och det FINNS vägar och plan i Göteborg, men jag ville peka på en TENDENS.

  Jag är göteborgare, inte UTVECKLINGSSTÖRD.

 3. Du pekade på en tendens som inte finns, min vän. Det var det jag ville få sagt.

  Vem har sagt att du är utvecklingsstörd? Inte jag.

Kommentarer inaktiverade.