MQ – För dig som ser ut som en påse skridskor

Det där alldeles för stora huvudet igen. Dessutom har de rotat fram en manlig motsvarighet med liknande attribut.

Alltså, jag har både muskler och underhudsfett på kroppen. Inte så att jag är fet men det finns något att hänga upp kläderna på. Den där reklamen funkar inte på mig. Inte alls. Förmodligen funkar inte kläderna heller, så det är väl lika bra.

Just idag känns det som om hela klädbranschen är ganska navelskådande och töntig. Det finns massor av snygga kläder. En hel del av dem är ganska dyra. Massor av människor undviker säkerligen dessa kläder just därför. De tycker inte det är värt pengarna. Men jag har ett annat problem. Jag skiter väl inte i priset men jag har råd med en del i alla fall. Problemet är ett annat. De insnöade töntarna i 20-årsåldern som jobbar i butikerna är mitt problem. De förstår liksom inte att det krävs lite säljarbete. Inte mycket men lite. Initierat, kunnigt och uppmärksamt. Så lätt det är att göra av med 5000 spänn utan att känna sig det minsta missnöjd. Men det finns ju inte en chans eftersom butikerna knappt har någon personal och den personal som finns står i kassan, för det är ju där försäljningen sker och pengarna kommer in. Eller?

Naturligtvis skulle man kunna handla alla sina kläder på Ströms och Holmens herr. Man skulle också kunna köra XC90 och ägna sin fritid åt att jaga och spela golf. Men det vill jag inte. Istället vill jag shoppa. Men jag är inte tillräckligt modekåt för att springa benen av mig efter svindyra designerkläder.

Problemet är förresten inte nytt, men det är ingen som lär sig något. Någonsin.