Vattendator

Plötsligt händer det som inte skall hända. Vattenglaset välter, rakt över den bärbara.

– Det här var ju inte så bra, tänker jag medan jag snabbt ställer datorn på högkant för att den skall kunna rinna av bättre.

Efter en halvminut inser jag att jag nog skall dra ur strömmen och batteriet; skärmen börjar se lite skum ut.

Det är då jag inser att ingen på jobbet kommer att tro på att detta var en olycka. Hur många gånger har jag inte skojat om att det enklaste sättet att få tillgång till det trådlösa nätet vore att backa över datorn med bilen så att jag måste få en ny? Jag vet inte, men säkerligen tillräckligt många gånger för att folk skall minnas det. Möjligen kommer någon att kunna övertygas om att det är en händelsernas motsvarighet till en freudiansk slip som orsakat detta. Möjligen. Men det är nog ingen idé att ens försöka.

Lite senare på dagen vågar jag koppla in datorn igen och då verkar den trots allt fungera. Ä har blivit lite konstig. Tangenten alltså, inte grannen. Tur för mig! Eller otur. Nu får jag ju inte trådlöst nät. Svårt att välja ben.

Miss k, i den mån hon läser här kan notera att jag idag ätit en rejäl skogshuggarlunch bestående av ugnsstekt fläskkött, kokt potatis och svampsås. Allt hämtat i buffén för att riktigt säkerställa den rätta mättnadskänslan. Jag stod mig i fyra timmar.

3 reaktioner till “Vattendator”

 1. Tur eller otur,det är frågan?
  Med ett konstigt Ä borde du kunna få en ny!

  Miss K är förkyld och vilar från bloggar m.m. Jag lovar underrätta henne om din lunch.
  Lite mulet i Paris idag, men våren är här sedan i söndags!

 2. Jag gjorde sönder Y härom veckan och då byttes tangentbordet. Det vore lite pinsamt att behöva felanmäla samma sak igen. Men Ä verkar ha hämtat sig och Å som jag hade problem med tidigare idag fungerar också.

  Det finns massor att läsa ikapp nu. Hela mars är fullt av trams och konstigheter…

 3. Battre med vatten an ol iaf, da funkade inte a eller s i flera veckor… 🙂

  (Om en vecka kommer jag hem!)

Kommentarer inaktiverade.