Drevet på drevet

Jag tror det började någonstans i forntiden för ungefär tre veckor sedan med att Fredrik Reinfeldt avslöjade att ett par av ministrarna i hans regering hade anlitat svart arbetskraft.Detta gjordes naturligtvis för att förhindra ett massmediedrev. Sen gick allt åt helvete och så började det snokas upp obetalda tv-avgifter och ytterligare svarta tjänster och något fall av skatteplanering.
Plötsligt gick det inte att läsa morgontidningen längre. Den innehöll inga nyheter utan det var bara ett ständigt omtuggande av samma saker dag ut och dag in. Total fartblindhet bland samtliga inblandade. Efter ett par veckor verkar tidningarna själva ha vaknat och upptäckt att ingen var intresserad längre. Snabbt fram med dementiapparaten. Nu kör vi drevet på drevet och kritiserar oss själva och vår idioti en stund. Uppenbarligen ett ämne som berör med tanke på stormen av kommentarer.
Nu börjar nyhetsrapporteringen se normal ut. I många fall är det som rapporteras faktiskt nyheter. Återigen ställer jag mig frågan varför jag egentligen betalar för det här. Är det värt pengarna? Och varför betalar annonsörerna? Vet annonsörerna om att jag slängt tidningen åt helvete varje morgon i över en veckas tid i vredesmod över den fullständiga bristen på eftertanke på redaktionen.
Förresten undrar jag hur det står till med den egna intelligensen, eftersom jag ju själv just nu utbildar mig till journalist. Är det här verkligen en cirkus jag vill vara en del av?