Pirater kräver rövarspråk i skolan

Som svar på folkpartisten Allan Widmans förslag, att förbjuda elever i svenska skolor att tala andra språk än svenska går Piratpartiet nu ut och kräver att rövarspråket skall användas vid all undervisning.

– Det är en naturlig följd av utvecklingen i samhället med allt fler pirater. 1,3 miljoner människor i Sverige fildelar och antalet ökar hela tiden. Om Sverige vill fortsätta ligga i framkant är detta en nödvändig förändring, säger partiledare Rickard Falkvinge i ett pressmeddelande nu ikväll.

Rickard Falkvinge kallar Allan Widmans förslag ”konservativt, till och med bakåtsträvande” och menar att det är ett tydligt tecken på att Folkpartiet inte hänger med i utvecklingen.

– Vi såg redan under valrörelsen hur hopplöst efterblivna riksdagspartierna är när det gäller framtidsfrågor som fildelning och kulturspridning. Det här språkförslaget är ytterligare ett exempel på hur politiker reagerar på något utan att ha förstått vad de egentligen borde reagera på och varför, avslutar Rickard Falkvinge.


En kommentar till “Pirater kräver rövarspråk i skolan”

Kommentarer inaktiverade.