Hybris

Jag borde förstått att det var dithän det skulle gå, men som vanligt när man är för involverad i skeendet missade jag de tydliga tecknen och nu står jag här med skammen.

Annonserna var början till slutet. Egentligen ville jag bara testa hur det här med annonser fungerar. Hur man gör. Vad det är för annonser man får. Om någon klickar.

Plötsligt fick jag tillgång till daglig statistik över mina läsare och upptäckte att de var 50 stycken. Det var ju överraskande för jag trodde bara att det var de närmast sörjande som lästa och att de högst var 20 till antalet.

Det är roligt med många läsare. Plötsligt tilltog mitt intresse för att skriva. Tyvärr tilltog inte intrycken och kreativiteten i samma takt. Jag var mer sugen på att skriva än någonsin men hade färre idéer än på länge. Det var kanske här jag skulle stannat upp och funderat. Men nej!

En dag skrev jag något som tydligen var lite mer intressant och plötsligt hade jag 80 läsare. Naturligtvis dröjde det inte länge innan drömgränsen 100 passerades. Det kanske inte är så mycket att skryta med att man har 100 dagliga läsare men för en blogg som började som en lekstuga för egen självhävdelse och handlar om ingenting var det ju en stor händelse.

Jag vet inte om det här är ett uppvaknande, om jag är fri från min hybris nu eller om jag bara uppnått en ny nivå av hybris där jag tror att jag kommer undan med att skriva om hur jag inte längre kan finna någon inspiration att skriva.

Det måste vara såhär det går till när en krönikör går från att vara intressant och spännande till bli fantasilös och tråkig. Det är därför Linda Skugge och Helle Klein inte är så underhållande längre. Det är en naturlag. Universum vinner, som vanligt.


3 reaktioner till “Hybris”

  1. SG! Du håller på att bli den nya mr. bloggfrossa! Hmm, tänk om din ökade läsekrets leder till att MIN BLOGG får fler läsare eftersom du har länkat till den… Måste kolla. Eftersom jag har en räknare på min blogg. Fast inga annonser. Och vad fan är annonser förresten? Har inte tänkt på att du har dem. Nu kollade jag. Där var de. Hur gör man för att få såna? Och får man pröjs då? Är det så att jag måste gå över från gamla blogger till nya? hemska tanke

  2. Jessica läser min blogg för sin mamma. Det är inte riktigt rätt. Ibland är kanske inte antalet läsare det primära, utan faktiskt att de få som faktiskt läser är medvetna om att jag egentligen inte finns på riktigt. Annars tycker jag att det är riktigt uselt av dig att fylla år när jag har fått hockeybiljetter.

  3. Dagens ord verkar vara ”riktigt”. Jag ser fram emot att lära mig ett nytt ord till imorgon.

Kommentarer inaktiverade.