Syrran: "Bloggosfären full av meningslösa referat"

Syrran, och då menar jag inte min granne utan en annan syrra, ondgör sig över att bloggosfären är full av meningslösa referat och menar att majoriteten av inläggen på förstasidan av intressant.se inte alls är ”lite mer välskrivna inlägg från svenska bloggar” utan snarare dåliga omskrivningar av nyhetsartiklar som redan publicerats av olika traditionella medier.

Hon ifrågasätter vad dessa inlägg tillför och frågar sig vad som ligger bakom. Hon går så långt som att föreslå att om man inte har någon egen vinkel, analys eller kommentar till en nyhet kanske man helt bör låta bli att blogga om den, såvida det inte bara handlar om att tipsa om intressanta artiklar någon annanstans.

Syrran avrundar med att vädja till alla bloggare att utnyttja tillfället att säga något nytt, att sätta sin egen prägel på det man producerar för att kanske faktiskt bli läst om så bara av tre personer.


3 reaktioner till “Syrran: "Bloggosfären full av meningslösa referat"”

  1. Jag skrev en skitbra kommentar, men världens segaste dator i kombination med världens bakfullaste kastrull gjorde att den försvann. Egentligen tror jag att det är ditt fel.

  2. Syrrans granne har idag ett inlägg om hur Syrran, och då menar jag inte syrrans grannes granne utan en annan syrra, ondgör sig över att bloggosfären är full av meningslösa referat. Syrrans granne berättar vidare att syrran menar att majoriteten av inläggen på förstasidan av intressant.se inte alls är ”lite mer välskrivna inlägg från svenska bloggar” utan snarare dåliga omskrivningar av nyhetsartiklar som redan publicerats av olika traditionella medier.

Kommentarer inaktiverade.