Noterat

Kassapersonalens äskling: Häftapparaten

En röd häftapparatHäftapparaten intar en särställning i många människors liv. Vi minns med glädje den röda häftapparaten i filmen Office Space som var upphov till mycket dramatik och till slut även rikedom. Men det finns andra som verkligen gillar sin häftapparat.

Mataffärer är av någon anledning undantagna men varje gång någon betalar med kort i någon annan typ av butik kommer den fram. Personalen häftar ihop kvittot och kortslipen med samma självklarhet som de knyter skorna eller går på toaletten.

Jag kan bara inte förstå varför. Vilket behov är det som tillgodoses genom detta beteende? Är det tillverkarna av häftapparater som sett sin produkt marginaliseras och därför lobbat effektivt för detta? Är det personalens behov av mer variation i arbetet? Behov av att få använda fler verktyg?

I den mån jag är intresserad av kvittot över huvud taget är det just kvittot jag är intresserad av, utan påhäftad kortslip. Antingen skall kvittot sparas av garantiskäl och då behövs ingen påhäftad kortslip, eller så skall det lämnas in till någon arbetsgivare och då behövs verkligen ingen påhäftad kortslip.

3 reaktioner till “Kassapersonalens äskling: Häftapparaten”

  1. Jag tror att det är en smyglängtan till att vara byråkrat. Har du inte hört electric bananabands byråkratvisa?

    ”För pärmar och papper är det bästa jag vet, jag älskar mitt hålslag och min gemmagnet. Och bruna brev i C-format. Och min egen ljuvliga häftapparat!”

  2. Jag delar kontor med en häftapparatsfetischist (herregud, det var svårt att stava till). Bara en sån sak. (Varför dras alla konstiga människor till mig?!)

  3. måste än en gång tacka dig för att du tar upp vardagliga smälldryga problem. det är verkligen något sjukt med det här. jag antar att det inte skulle hjälpa med en demonstration. men. kanske skulle vi som kunder göra något får kassörsorna att dåna. kanske skriva sitt namn med fel hand. fråga om man skulle kunna få kvittot vikt som ett flyplan? vad tror du?

Kommentarer inaktiverade.