Fula människor: Nej tack!

Efter centerpartisten Ingrid Olssons utspel om att förbjuda fula ord i Ljusdal står politikerna och proffstyckarna nu i kö för att lansera nya förlsag på förbud. Längst går kommunpolitikern Klas Greehn (fp) i Grönköping, som vill förbjuda fula människor:

– Det är ju så man mår illa när man går ut på gatan. Är det inte det ena så är det det andra. Folk klär sig fan hur som helst nu för tiden och om de för en gångs skull är hyfsat klädda så har de kladdat ned hela ansiktet med smink, eller så är de helt enkelt fula som stryk.

Klas Greehn föreslår att fullmäktige i varje kommun skall få mandat att besluta om vid vilka tider på dygnet fula människor skall tillåtas röra sig ute.

– Det kan ju inte vara meningen att man som hederlig svensk skattebetalare skall behöva bli spyfärdig av att gå ut. Man måste ju få röra sig på stan utan att drabbas av denna visuella nedsmutsning.

Som en reaktion på dessa händelser planerar Svenska Kyrkan en kampanj som syftar till ett förbud mot orena tankar, något som inte minst kommer att drabba redaktionen för syrrans granne hårt.

9 reaktioner till “Fula människor: Nej tack!”

 1. syrrans granne, var vänlig och säg till när du blir gaffel utan kniv. jag kommer att fria ögonblickligen.

 2. Hahaha.
  ”Man ska inte prata med fula människor, de kan få för sig att det är okej.”

 3. syrrans granne: efter en tid tillsammans med din kollosalt underhållande blogg har jag kommit fram till att det humor är den i särklass viktigaste ingridiensen i ett äktenskap. Därför vill jag leva med syrrans granne resten av mitt liv. Syrrans granne, jag äslkar dig av hela mitt hjärta – Vill du gifta dig med mig?

 4. Jag vill även informera dig om att Madde är min sidekick som aggerar lexicon när jag får kortslutning i hjärnan. Och det var också madde som stavade orden ingridiens helt fel vid min frining! (det stavas säkert inte heller så) Btw är jag skribent, som jag förstår att du märker på min stavningskvalitet…

 5. Vänaste hannaholivia,

  Hur kan jag väl någonsin säga nej till ett sådant erbjudande, att bli huvudingrediens i någons vardag?

  /SG

 6. Ingår sidekicken i äktenskapet eller måste jag gifta mig med madde separat?

  Ingrediens tror jag det skall vara.

Kommentarer inaktiverade.