Jag är smörberoende

SmörDet har skrivits spaltmil om människor som säger sig vara sockerberoende. Minst ett löp i veckan handlar om detta eller något liknande. Men var är alla artiklar om oss stackare som är smörberoende?

Det låter kanske konstigt, men frånvaro av socker bekommer mig inte det minsta. Om någon däremot tar ifrån mig smöret drabbas jag ögonblickligen av mycket svår abstinens.

Jag äter så mycket smör jag kommer åt. Favoriten är sånt där vitt, luftigt bröd som morsan bakar, som nästan uteslutande består av hål. En rejäl klick extrasaltat smör på och du får en gourmetmåltid av högsta klass, om du frågar mig. Om jag är riktigt sugen kanske jag rostar brödet först, så går det att få i ännu mer smör.

Smör för sig är ingen hit, men applicerat på olika livsmedel som bröd, popcorn eller ris, ja vad som helst som suger upp det, blir det en fantastisk njutning.

Eftersom smör innehåller ganska mycket kalorier och jag just nu räknar sådana har jag ätit otroligt lite smör de sista fyra veckorna och det märks. Tidvis är det som om jag inte kan sluta tänka på mat och då i synnerhet smör. Just nu skulle jag nog klara att sätta i mig ganska mycket smör utan några som helst tillbehör.

Nu gäller det härda ut bara några veckor till, så skall jag strax få sätta igång och frossa igen. Min hjärna inser förstås att det lär bli ganska många veckor med ytterst lite smör även efter att jag är klar med det här projektet men sen, till slut, kommer vi äntligen fram till den efterlängtade smörfrossan. Det kommer att bli fantastiskt!

4 reaktioner till “Jag är smörberoende”

  1. Smöret i sig är ju inte så farligt. Tyvärr blir det farligt när du lägger det på det vita brödet. Just den kombinationen is da killah.

  2. Det där gäller ju bara om man kör Atkins. Jag räknar kalorier och kan fritt äta vitt bröd efter behag. Tyvärr hjälper ju inte det när det är smöret man vill åt.

  3. Hmm… Rim undrar om det är en medveten felskrivning där det står ”…har jag ätit otroligt lite snör de sista fyra veckorna…”. Kanske Syrrans Granne i verkligheten satt i sig flera hinkar med smör, men är rädd för att någon viktväktarspion tjuvläser hans blogg, och därför anser sig tvungen att skriva en blogg om hur lite smör, nej förlåt ”snör” han sätter i sig… Veeery clever.

  4. Jag använde smör, eller snarare en blandning av smör och olja härom dagen när jag skulle steka korv, men det var bara en liten klick.

    Mjukost is the new shit! Den som någon gång varit på festival vet hur snabbt man tröttnar på mjukost. Det tar kortare tid än fyra veckor.

Kommentarer inaktiverade.