Syrrans granne Stockholm, del 16: Korv

Nyhetsdygnet började vid lunchtid med Scans lansering av DJ-korv som fick stort genomslag i medierna. Korv kom sedan att prägla nyhetsflödet under resten av dagen, med undantag för rapporterna om DJ-kyckling, som hade siktats i en livsmedelsbutik i Göteborg.

Under eftermiddagen gjordes två korvrelaterade observationer. Den första är att stockholmare äter korv på väg hem från jobbet. Inte som middag, förmodar jag, utan som påfyllning inför kvällens riktiga måltid. Stödkorv helt enkelt. Motsvarande fenomen har observerats i Göteborg men då alltid nattetid, efter krogbesök, aldrig under eftermiddagen på väg hem från jobbet.

Anledningarna till skillnaderna i korvvanor är inte helt uppenbara men helt klart är att korvmojstätheten i Stockholms innerstad bidrar till fenomenets fortlevnad.

Korvobservation nummer två är att Günthers, korvhandlaren alltså, har en namne på Kungsholmen, fast klädhandlare.


2 reaktioner till “Syrrans granne Stockholm, del 16: Korv”

  1. Sedär, mycket intressanta iakttagelser. Kan demografiska faktorer spela in i dessa mystiska differenser mellan korvbeteendet i rikets första och andra stad?
    Det gälder mig för övrigt att du beskriver min lillasysters webblogg som ”Råbra förvirrad skit.” Mycket glädjande, på min ära.

Kommentarer inaktiverade.