Syrrans granne Stockholm, del 18: Bullbrist!

Var är alla bag- och konditorier när man behöver dem? Visst! Det finns 7-eleven överallt om det är tjugo sorters groteskt stora muffins man behöver, men när behovet av klassiska vetelängder är skriande blir det svårare.

Min allmänna upplevelse av större städer är att precis allt finns överallt. Små konditorier till exempel. Men det gäller bara när man inte behöver dem. Den dag det faktiskt är dags att inhandla något bakverk sitter bagerierna och trycker på någon bakgata.

Idag tvingades jag promenera säkert tio kvarter för att hitta något lämpligt. Inte tio kvarter rakt fram förstås, utan fram och tillbaka, hit och dit. För det är ju så när något borde finnas i närheten att det bara är att traska omkring en stund på måfå, så dyker det upp.

Hade jag varit förutseende och planerat lite mer än tre minuter i förväg hade jag förstås kollat innan men som så ofta straffar sig lättjan direkt.

Till slut lyckades jag ändå hitta det jag sökte. Hade jag följt min kollegas (låt oss kalla honom Soja-stefan) rekommendation hade det säkert gått dubbelt så fort, men när han beskrev vägen lät det så jobbigt långt att jag inte ens orkade tänka på att komma ihåg alla höger- och vänstersvängar.

Där fick jag!