Gå under jorden på månen. Hur skall det gå till?

Forskaren Niklas Järvstråt berättar idag hur han vill gå under jorden som pensionär, fast på månen. Det här ger naturligtvis upphov till flera frågor.

Till att börja med undrar jag varför någon vill tillbringa sin pensionstid under marken. Är det så roligt? Det lär ju näppeligen vara möjligt att gå ut och ta sig en nypa luft på nattkrökten.

Den stora frågan är dock om man verkligen kan gå under jorden någon annanstans än på Jorden. Rimligtvis borde mosvarigheten på månen vara att gå under månen. Det låter förstås ganska konstigt att gå under månen, men hur skall vi annars, rent språkligt lösa detta.

Jag kräver svar!


En kommentar till “Gå under jorden på månen. Hur skall det gå till?”

  1. Hej ”Jag kräver svar!”!
    Jag håller med dig om att det rätteligen bör heta en undermånisk bosättning, snarare än en underjordisk. … Den på månen alltså. 😉
    Fast roligt tror jag nog det blir! Tycker du det är roligt att åka bergodalbana? På månen, med en sjättedel av jordens gravitation kan man springa i looping. Man kanske inte kan vara hur skröpplig som helst för att göra det iofs, men så värst fort behver man faktiskt inte springa. Och spänn på dig vingar och flyg genom luften flaxandes med armarna – hur vore det för en nypa luft? Ja, ja, det finns ingen luft uppe på ytan, men i en underMÅNISK stad behövs stora odlingsvolymer för att hålla samhället med mat. Så ”ut och ta sig en nypa luft” gör man inte uppe på ytan utan ”ute” i odlingssalarna.
    MVH
    /Niklas

Kommentarer inaktiverade.