Kommunmobbing i Blekinge

Det jäser i Blekinge län. Invånare och politiker i Olofströms kommun är upprörda och menar att de blir mobbade av länets fyra övriga kommuner.

– Det är sannerligen inga vackra saker man får höra av människor man trodde var trevliga grannar, säger kommunalrådet i Olofströms kommun, Margaretha Olsson (s), upprört.

Det hela började när det uppdagades att kommunfullmäktige i Karlshamns kommun under ett sammanträde fattat beslut om att “Olofströms kommun är löjlig” och att de skäms över att tillhöra samma län “den där skitkommunen utan egen kust”.

Beslutet hade kanske passerat obemärkt om det inte varit för att den sekreterare som skrev ut protokollet är Olofströmsbo.

– När jag först läste vad kommunfullmäktige beslutat trodde jag inte mina ögon men efter att ha begärt ett klargörande fick jag veta att de beslutat jsut som det stod, säger den mycket uppretade sekreteraren.

Efter avslöjandet upptäcktes fler beslut av samma karaktär. Och det var inte bara Karlshams kommun som var skyldig. Samtliga övriga kommuner i Blekinge visade sig ha fattat liknande beslut angående sitt hatade syskon.

Olofströms kommun har nu begärt att länsstyrelsen skall ta sig an problemet och tillrättavisa länets övriga kommuner.

– Vi blir behandlade som skit av de andra bara för att vi saknar kust, precis som om det är vårt fel. Det är inte rätt att bete sig såhär, säger Margaretha Olsson.