Noterat

Journalister som ”bloggar”

Vad menar SvD egentligen när de skriver att att “SvD:s tennisexpert rapporterar på bloggen” och sedan pekar till en artikel på SvD blogg? På vilket sätt skiljer sig reporterns artikel som är publicerad på SvD blogg från reporterns andra artiklar på SvD?

Vad är grejen med att ha reportrar på en dagstidning och sedan påstå att de skriver på tidningens blogg? Blir artiklarna bättre? Blir tidningen bättre? Jag fattar inte.

Vad är nästa steg? Tänker SvD börja publicera sina artiklar som textfiler som laddas ned med Bit torrent? Kommer reportrarna att skriva sina artiklar på flygblad som delas ut på stan? Skall nyheterna spridas genom rykten?

Jag börjar misstänka att SvD inte har någon plan. Jag tror att de bara gissar och gör saker på måfå.

En kommentar till “Journalister som ”bloggar””

  1. Du har rätt. Generellt blogg betyder mer åsikter mindre kontrollert fakta. Så klart det bli inte bättre när skribent kan ändra mål på väg, typ det går inte bra med den här artikeln, men om jag ”free associate” du skulle uppskatter hur jag kämpen att underhålla läsaren.

Kommentarer inaktiverade.