Moderaterna – ett folkslag som föds med ett hårt skal och dör skivade, kokta eller som omelett

Ta en titt på Fredrik Reinfeldt. Visst är hans huvud misstänkt likt ett ägg? Och inte bara hans huvud utan huvudet på en lång rad makthavare med honom. Hur kunde det bli såhär?

Under normala omständigheter är ägg något man kastar på bilar, skivar och lägger på mackan eller steker tillsammans med bacon på söndag eftermiddag. Traditionellt förekommer ägg däremot inte som statsminister.

Tills helt nyligen alltså.

Nu är det ingen ordning på någonting längre. Numer har vi en statsminister som ser ut som ett ägg och jag befarar att det inte slutar där. Innan vi vet ordet av har vi väl en utrikesminister som låter som en papegoja och en försvarsminister som mest av allt påminner om en guldfisk. Kanske inte så mycket till utseendet som till intellektet.

Öh… Vänta nu!