Biltema-koma

Det händer något konstigt varje gång jag går in på Biltema. Plötsligt slutar min hjärna fungera. (Man kan i och för sig argumentera för att det faktum att jag går in på Biltema är ett tecken på att min hjärna slutat fungera redan innan, men det är en annan diskussion.)

Det spelar ingen roll om jag vet precis vad som skall inhandlas och alla varorna finns inne. Det går jättelångsamt och när jag efter en stund tittar i min varukorg upptäcker jag oftast att den är fylld med en massa skräp som jag inte alls skall köpa, i synnerhet inte på Biltema.

Varför det blir såhär vet jag inte. Det verkar osannolikt att det skulle röra sig om någon giftig gas som finns i butiken. Den borde ju påverka personalen på samma sätt.

Nej, det måste vara något med själva möbleringen. Upplägget på butiken är skapat för att göra kunderna förvirrade och få dem att stanna i över en timme och köpa en massa skräp de sedan skäms för att lämna tillbaka.

Om jag kunde komma på något motsvarande trick som fungerar på redaktörer vore det mycket bra. Det skulle liksom fixa hela min försörjning.