Ljudlösa mobiltelefoner som låter

Jag undrar lite över det här med att stänga av ringsignalen, men låta vibratorn vara på och sedan lägga telefonen på konferensbordet. Hur tänker man då?

Det låter ju inte mindre om telefonen ligger på bordet och vibrerar än om den ligger där och ringer. Snarare är ju ljudet från vibratorn mer störigt än en diskret ringsignal.

Jag kanske har fattat det fel, men jag trodde vibratorn var till för att man skulle kunna ha telefonen i fickan och känna när det ringer, oavsett omgivningens ljudnivå, men det kanske helt enkelt handlar om att förstärka ringsignalen, genom att använda hela konferensbordet som resonanslåda.

Det är lite svårt att se in i folks hjärnor, men med tanke på hur den genomsnittliga missbrukaren ser ut undrar jag om det inte helt enkelt kan vara så att det är slipsen som stryper blodflödet till hjärnan. Eller så är det kvastskaftet vissa tenderar att ha i röven som distraherar så att de inte orkar tänka.

Bäst är ändå folk som pratar i telefon inne i konferensrummet under pågående möte men om tillställningen är så intressant är det nog lika bra att gå därifrån själv istället.


4 reaktioner till “Ljudlösa mobiltelefoner som låter”

  1. Graaaaannen. Jag har tråkigt. Skriv något som får mig att bli glad.

  2. Alltså. i dag på KS så hade jag vibratorn på mobilen på. Det var min räddning. Det var nämligen det roligaste som hände. På fem timmar.

  3. För att inte tala om folk som svarar i telefon under föreläsningar.

    Sen finns det ju roliga saker man kan göra med vibrationssignalen också.

Kommentarer inaktiverade.