Syrrans granne öppnar hem för övergivna handdukar

Vi har väl alla varit i den situationen? Besökarna tackar för sig och åker hem. Men någonting blir kvar. Du märker det inte med en gång. Inne i badrummet verkar allt som vanligt, men så plötsligt upptäcker du den kvarglömda handduken.

Dessa oönskade tillskott i linneförrådet behandlas inte sällan mycket illa av sina nya ägare. I bästa fall kanske de bara slängs in, längst in i garderoben och glöms bort men ofta, alldeles för ofta, går de ett mycket dystrare öde till mötes.

Tusentals kvarglömda handdukar misshandlas varje år. De används som skurtrasor, får tjänstgöra som sittskydd ute i naturen eller rivs sönder och hamnar i trasmattor. En del förnedras fullständigt genom att hamna i bilen och användas för att torka bort gammal olja ur motorrummet.

Kvarglömda handdukar förtjänar ett bättre öde! För att hjälpa dem har syrrans granne idag tagit initiativ till bildandet av Samfundet för främjandet av frottévarors rättigheter, eller SFFAFR.  Målet för organisationen är att på sikt kunna erbjuda ett rikstäckande nät för insamling och förvaring av handdukar under drägliga omständigheter. På sikt är målet att kvalificera sig för medlemskap i paraplyorganisationen Towl International.

Redan på måndag startar förberedelserna för SFFAFR:s insamlingsturné som kommer att besöka skolor och företag i hela Sverige under hösten. Turnén kommer att kompletteras med annonsering i tidningar och teve, samt förstås en webbplats.

Tio miljoner kronor hoppas organisationen samla in fram till årsskiftet.

2 reaktioner till “Syrrans granne öppnar hem för övergivna handdukar”

  1. Lycka till. Själv lämnar jag bara ifrån mig de där FULA kvarglömda. De med Simpson, Kalle, Bamse mfl på. Dyra, tjocka i flotta färger stannar i mitt linneskåp. Jag färgar om dem till samma färg som mina egna. Sedan kan dess ägare inte känna igen dem. Hähähähä…

  2. Ursäkta – dissar du min handduk hos dig?! Det betyder ju att vi är redo att gifta oss när som helst! (Dessutom gör det att du inte behöver ta med handduk när du kommer och hälsar på mig – tänk på det! ;))

Kommentarer inaktiverade.