Hatten: På väg

Hatten - plats 19Vagn 2, plats 19. Äntligen på väg! Göteborg är mitt hem men ändå har Stockholm en alldeles speciell plats i mitt hjärta.

Det har inte alltid vara så. Som ung toppluva och senare keps hyste jag en slags aversion mot denna stad på andra sidan. Inte längre. Nu är det något som drar. Jag vet inte vad. Det bara är.

Och nu är jag äntligen på väg. Utan returbiljett och utan plan. Till Stockholm skall jag åka och bara vara. Kanske hittar jag något där som håller mig kvar och får mig att stanna. Kanske måste jag bara vara här en stund för att få i mig lite av det som är Stockholm, vad det nu är.

Se upp! Jag är en hatt från Göteborg och här kommer jag!

Hatten - Hick!

Lite senare kommer jag på att det finns en bistro och att de säljer vin, så jag tar mig en flaska, slår mig ned, häller upp och betraktar landskapet som far förbi utanför fönstret. Blir kanske lite fyllenostalgisk.

Fan! Såhär skulle man ha det jämt! Jag får lust att sjunga och dansa en sväng. Men jag tar mitt förnuft till fånga. Jag är ju en hatt. Hur skulle det se ut liksom?

16:50 landar jag på Stockholms central, bara några minuter försenad och bara lite full. Nu börjar det roliga!

Hick!

En kommentar till “Hatten: På väg”

Kommentarer inaktiverade.