Blåtand i avloppet hotar VVS-branschen

Det låter som ett skämt, men det är sant. Nu kommer det trådlösa avloppet. Med en enkel adapter förvandlas rördragning på toaletten och i köket till ett minne blott.

Uppfinningen bygger på en helt ny materiaomvandlare som helt enkelt löser upp skiten i sina beståndsdelar och sedan överför den elektroniskt – än så länge bara med Blåtand, men runt hörnet väntar bättre teknik – till mottagaren i avloppsstammen. Sedan är det bara att fimpa rördragningen.

För alla som äger ett hus innebär detta en revolution. Framtidens stamrenoveringar kan snabbt och enkelt förvandlas till en mycket smärtfri operation där en mottagare placeras centralt i huset och alla badrum och kök bara behöver förses med enkla sändare.

Personen bakom uppfinningen har valt att vara anonym men meddelar via sina patentadvokater att en motsvarande lösning för leverans av färskvatten är på gång, så snart vissa tekniska problem med tryckregleringen är lösta.

Med den snabba utvecklingen för trådlösa nätverk är det bara en tidsfråga innan hela avloppsnätet kan avskaffas. Allt avlopp i en hel stad kommer istället att kunna överföras trådlöst till det centrala reningsverket.

VVS-branschen lär, om inte försvinna, i alla fall genomgå kraftiga förändringar.

7 reaktioner till “Blåtand i avloppet hotar VVS-branschen”

  1. Skönt att höra att nittitalsfenomenet Bredbajs som Birgerson snackade om aldrig slog igenom nu när allt är trådlöst. nu slipper man ju också hålla på med fibrer – eller var det fiber.

  2. Ja, vi kommer att få se flygande bajskorvar. Det blir noga med placeringen av vindkraftverk. Man vill ju inte vara med när bajset träffar fläkten.

    Naturligtvis går det att göra överföringen i fibernät också. Kostfibernät.

Kommentarer inaktiverade.