Nutrilett – Ett lätt sätt att svälta ihjäl

Nutrilett

Vissa dumheter kräver rätt förutsättningar.

Det kan till exempel vara så att man tidigare under kvällen har hällt i sig några öl. Det kan vara så att man fortfarande är lite fryntlig. Och befinner sig på Hemköp. Det låter konstigt, men det kan hända.

Då står den där. En vägg av Nutrilett. En helt harmlös företeelse under normala förutsättningar.

Men något gick fel. Istället för att bara skaka på huvudet åt dumheterna dök en liten tanke upp i den bara lite för muntra hjärnan. ”Om man skulle ta och testa det där kanske. Det vore något att blogga om.”

Jag klarade mig nästan. Men sen gick det inte längre. Jag tvingades se på hur min kropp gick tillbaka in i butiken och köpte ett Nutrilett-kit.

Imorgon börjar det. 666 kcal. Per dag. Det skall jag leva på. Det är ju löjligt! Det äter jag till frukost. Hur fan skall det här gå till? Jag kommer att svälta ihjäl!

Eller så börjar jag på måndag istället. Då skall jag ju ändå bara arbeta. Då gör det inte så mycket om jag svälter ihjäl.

Stay tuned.

Läs fler inlägg i Nutrilett-serien.

7 reaktioner till “Nutrilett – Ett lätt sätt att svälta ihjäl”

 1. hej !
  jag ska köpa det nästa vecka och se om det hjälper ngt :), min kompis bror åt det i en månad och gick ner 20kg ;O !
  kramar

 2. Hej!
  Jag funderar på att börja med det där, men alltså hur fungerar det?
  dricker man det till varje måltid, alltså är det hela måltiden då?
  och var i butiker kan man köpa de?

  Går det att använda om man är i 16års åldern ?

  Tack för svar 🙂

 3. Unga människor ska inte banta/svälta, ingen människa ska banta/svälta. Och du, Amanda, ska speciellt inte göra det om du är under 20år.
  Det enda det kommer leda till är att du förstör din ämnesomsättning och därav kommer ha de tuft resten av ditt liv.

  Snälla alla ni där ute som köper såna här pulver saker eller vad det nu finns för allt möjligt skit. GÖR DET INTE.
  Det enda som sker är att ni som lovat på paketet, under den tid som ni äter pulvret, går ner i vikt pga väldigt låg och ohälsosam kaloriintag. Men så fort ni slutar kommer ni gå upp igen och mer därtil. Och det vet ni om! Det fungerar INTE i det LÅNGA LOPPET. Jag hör många som säger att: ”Ja, men jag gör det bara för att komma igång”. Rent generellt fungerar det inte så. Visst det finns undantag, men dem är få eller så har de varit på tok för överviktiga när de började.

  Fundera på detta, stämmer det på er: Ni ligger inom måtten för normalvikt, kanske lite överviktigt. Genom att äta pulverskiten kommer ni först gå ner i vikt genom svält. När ni sen börjar äta kommer ni att äta mer än ni gjorde innan du började med pulvret och vet ni varför? För när kroppen svälter så pass länge och plötsligt får i sig mat lägger den på sig ALLT den kan eftersom den inte vet när nästa svältperiod kommer och hunger känslorna väcks. Dessutom har ni under ”kuren” gått ner så mkt att musklerna minskat och därmed er ämnesomsättning.

  Jag ska delge en personlig upplevelse jag haft. För några år sedan blev jag svårt sjuk, jag fick en svår depression. I samband med denna utvecklade jag en ätstörning som skadade mig svårt. Jag slutade i prakten att äta och tränade hela tiden och väldigt hårt. Mitt skelett blev skört och mina muskler försvann och jag var bara ben. Enligt tester som man gjorde på mig låg jag långt under de godkända värdena. När läkarna försökte ge mig vanlig mat strejkade hela kroppen. Jag svettades, fick diarré och kramper. Efter ett par månader kunde jag äta nästintill vanlig mat. Jag åt fortfarande på tok för lite för vad kroppen behöver men ÄNDÅ gick jag upp fuktansvärt mycket i vikt. Orsaken: Kroppen trodde att jag skulle ha ännu en svältperiod och la därför på sig allt, trotts att jag åt väldigt lite och nyttig mat. ( o nej jag åt inte några mediciner som orsakade viktuppgång. Faktum var att jag vägrade äta några som hels tabletter).

  Nu 1½ år efter att jag friskförklarades har jag haft väldiga problem med att hålla en bra vikt. Jag äter vädligt sunt, tränar varje dag och ändå händer inget. Orsakern = under min svältperiod förstördes viktiga funktioner i kroppen.
  Jag är inte överviktigt men jag måste tänka 1000 gånger mer på vad jag stoppar i mig nu jämfört med tiden innan jag blev sjuk.

  Och jag vet vad ni tänker, att jag är ett extrem fall. Men det är jag inte. Faktum är att det som hände mig är precis samma sak som ni gör med er kropp när ni svälter, bara att ni gör det SJÄLVMANT.

  Så snälla ni där ute. SVÄLT ER INTE. Jag kan godkänna att man äter hälsosamt och några hundra kcalorier mindre om dagen för en tid för att gå ner i vikt. Eftersom detta ger en långsam, sund och kontrollbar viktnergång!

  Så innan ni köper den där bantningsmetoderna tänk efter!
  Det kommer fungera för stunden men om ni tycker att ni är överviktiga nu vad är det då som talar för att ni inte kommer bli det igen när ni efter en kur (som bara förvärrar det hela) börjar äta som ni gjorde innan?
  – Ändra istället på kosten och börja röra på er/träna istället!

  Och för er som tänker detta:
  – ” ja men jag äter sunt och tränar, ändå händer inget”
  Är du säker på att du äter så sunt?! Ransaka er igen! Tänk på att en kaka varje dag i ett år kan göra att du lägger på dig 7 kg/år. De små sakerna göra STOR skillnad.
  Eller så går du till din vårdcentral och frågar om det finns möjlighet att göra ett test på din bukspottskörtel (som reglerar ämnesomrättningen) för att se om den är över eller underaktiv.

  Den snabbaste vägen är i detta fall är inte den bästa.
  Tänk långsiktigt.
  Kroppen skall hålla i många år, ta hand om den!

Kommentarer inaktiverade.