Med 500 väskor flaxande efter sig, som en bromsskärm

Uppsala, måndag eftermiddag, runt 18 – av hannaholivia

Jag kommer med taxi, springer igenom stationen och får syn på tåget. Det står still. Jag ökar takten. Mina 500 väskor flaxar omkring mig som ett flaggspel en stormig dag.

Jag hinner fram till dörren och sätter foten på steget. Då dyker hon upp. Konduktören.

– Tyvärr, säger hon och vinkar. Sedan rullar tåget iväg.

Jag står kvar med mina 500 väskor, ett riktigt hästflås och inom mig ett växande hat. SJ skall dö! Så är det bara! Dö sa jag!

4 reaktioner till “Med 500 väskor flaxande efter sig, som en bromsskärm”

 1. Om du inte är vuxen nog att kunna planera din tid så är det ditt bekymmer och INTE SJ´s. Sen att du uttrycker dig på en 7-årings nivå är bara beklagligt!

 2. tror inte du förstår olycksrisken med att hoppa på ett tåg i rullning. många har dött och fler kommer göra det också, dessvärre. du borde nästan tacka konduktören ifråga. ta en tankeställare, vad är mest värt, vänta 1 timme på nästa tåg (eller om det var uppsalla – sthlm: 15min) eller bli insugen under tåget och sluta som köttslamsor?

 3. Oj, så snälla kommentarer.
  Dörren var bevisligen öppen vilket måste betyda att tåget stod stilla, och så var det argumentet om att bli insugen under tåg krossat.
  Vidare så bör en öppen dörr betyda detsamma som att man får kliva in och om inte konduktören hade stått i vägen så hade det inte varit några problem i det här läget.
  Av samma skäl, att dörren var öppen, bör inte en påstigning i detta fall ha lett till någon försening.
  Och med detta så kan vi konstatera att den som skrev inlägget är berättigad i sin frustration, även om en viss planering och därmed tidigare ankomst hade varit lämplig.

Kommentarer inaktiverade.