Recipe for disaster

X2000 från Göteborg till Stockholm, 08:42

Jag blev väckt vid sex. Kanske inte helt självvalt, men ändå. Det har varit en seg morgon. Och nu skall jag åka tåg. Med pöbeln i andra klass. Det kan aldrig gå vägen.

Just idag skall jag tydligen sitta i dagisavdelningen. Två små fylltrattar raglar omkring på golvet i det krängande tåget och säger ”Ba ba ba!” till varandra. Och kör rally på tågets golv. Och äter banan med hela ansiktet. Och håller på, som bara små barn kan.

Det går bra. I nästan två timmar går det bra. Sedan går det åt helvete. Det är dags att vara grinig och skrika. Det ena barnet sitter precis bredvid, på andra sidan gången och vill bara springa iväg, men får inte och skriker istället.

Jag försöker fly till bistron. Men något är fel. Bistron är inte någon bistro utan som ett slags bar, utan sittplatser. En sådan bistrovagn har jag inte sett på flera år, men på just denna avgång när jag verkligen behöver sitta där så dyker den upp.

Tur att jag har öronproppar. Det kanske inte dämpar ljudet helt, men jag slipper åtminstone avlida. Lyckas till och med vila lite. Barnet skriker, vägrar sova, springer iväg, blir tillbakahämtat och skriker lite till.

Vad är grejen med det här? Kan inte någon av de tre kvinnorna i sällskapet ta en liten promenad med barnet genom tåget, så slipper vi skrik. Jag trodde det var grejen med tåget; att man kunde promenera runt lite och slippa sitta still.

5 reaktioner till “Recipe for disaster”

 1. Kan inte du lägga ner hela bloggen istället?
  Tack på förhand från en icke-läsare.

 2. jag förstår inte hela den här grejen, du har en blogg om sj, du åker med sj men du bara klagar? så hemskt kan det ju inte vara i och med att du är en av de som får sj att gå runt? ta flyget eller åk buss. vill du ha internet så kan du väl skaffa mobilt bredband eller flyga som tar kortare tid och därmed hinner surfa hemma mer?

 3. skyll dig själv är väl allt man kan säga. köp en första klassbiljett och sitt där istället. där är ju inga barn tillåtna (utom i sällskap av guldkortsresenär)

 4. Om du nu inte gilllar barn, säg då till att du inte vill sitta i familjevagn. Välj tyst avdelning för att vara på den säkra sidan.

  Bistro är bara en liten ”lucka”, restaurangvagn är en hel vagn med sittplatser också.

  /Emelinda SJ, Örebro

 5. Alltså, jag förstår faktiskt inte heller meningen med den här bloggen. Tycker att SJ-bloggen är ett extremt dåligt namn då större delen av alla klagomål här inte har ett dugg med själva företaget SJ att göra.
  Det är knappast SJs fel att ungar skriker, ska man förbjuda ungar på tågen? Och som sagt, vill du ha det lugnare, då köper du en 1kl biljett eller bokar i tysta avdelningen.
  Man får vad man betalar för.

Kommentarer inaktiverade.