Forskare: 24 tum ger bättre sexliv

Att storleken inte har någon betydelse är nog något som de flesta fått höra någon gång. Verkligheten talar dock ibland ett annat språk. Nu har ett norskt forskarlag fått fram resultat som definitivt vederlägger den gamla tesen.

– Storleken har enorm betydelse. I våra studier ser vi tydlig hur liggfrekvensen ökar med det antal tum man har framför sig, säger en av forskarna till syrrans granne ikväll.

Forskarnas rapport, som presenteras på måndag, visar på ett tydligt samband mellan skärmstorlek och antal ligg per månad. Korrelationen är särskilt uppenbar för män i 30-årsåldern, där det finns en tydlig brytpunkt.

– Det händer något i den övre delen av skalan. Män med en skärmstorlek på 24 tum eller mer har en påtagligt högre liggfrekvens och deras partner är genomgående mer nöjda med sexlivet.

Resultatet kommer lägligt för bildskärmstillverkarna, som just börjat sänka priserna för lite större skärmstorlekar. Skärmar på 24 tum och mer, som tidigare varit utom räckhåll för den stora massan, kostar nu inte mer än ett par tusenlappar, och håller därmed på att bli vardagsmat i hemmen.

Om bildskärmens kvalitet har någon effekt på sexlivet framgår inte av rapporten.

– Vi ser lite högre effekt för skärmar med hög kontrast och uppdateringsfrekvens, men i huvudsak verkar det som om storleken i sig är den helt avgörande faktorn när det gäller antalet ligg per månad.

5 reaktioner till “Forskare: 24 tum ger bättre sexliv”

  1. Jag läser på väggen på vårt kontor, bakom David; där finns två rubriker uppsatta:

    ”Ingen vill dejta en folkpartist”
    och
    ”Ung chef utan sex”

    Det är kört för honom! (Själv är jag varken höger eller ung, så jag är safe!)

  2. En dum en tror att Syrrans grannes 24″ skärm har gett avkastining och att grannen inte längre har tid att blogga…

Kommentarer inaktiverade.