Rädda en muslim – köp en gris! Eller fyra…

Webaidshop.se annonserar i tidningen och ber oss ”rädda” en gris. För 250 spänn räddar de en svensk, gullig helyllegris från slakt och skickar den till Burkina Faso.

Förresten är det ingen hel gris utan en del i ett ”grispaket”, bestående av tre suggor och en galt, som totalt går loss på 2500 kronor. Då ingår vaccination och ett års foderförbrukning.

Men det riktigt intressanta är inte vad man får för pengarna utan att 50 procent av Burkina Fasos befolkning är muslimer. Jag kan ha missat något, men sist jag kollade åt inte muslimer griskött.

Förresten är det lite oklart på vilket sätt man räddar grisarna. Inte kan det vara från slakt i alla fall för hela upplägget verkar gå ut på att kvinnor i Burkina Faso skall bli grisfarmare. De skall alltså föda upp grisar för att, får man förmoda, slakta dem och sälja köttet.

Jag vet inte riktigt hur det här var tänkt att fungera, men sälja grisar till muslimer? Kanske är det tänkt att muslimerna bara skall föda upp grisarna, utan att slakta dem. Det är kanske på det sättet grisarna skall ”räddas”. Hur nu det skulle hjälpa någon. Vad annat än kött kan man få från grisar? Dynga? Mjölk?

Kanske är det tänkt att befolkningen skall skyla sig i svinpäls…

2 reaktioner till “Rädda en muslim – köp en gris! Eller fyra…”

 1. Man kan välja mella att köpa grisar får eller getter på Webaidshop.
  Samtliga djur köps av lokala uppfödare.
  Läkarmissionen som står bakom webaidshop hjälper alla
  människor i nöd.
  Just i Burkina Faso lever kristan, muslimer och människor som tillber
  traditionella gudar sida vid sida och äktenskap över religionsgränserna
  är vanligt förekommande. Många äter griskött, men andra föredrar får eller
  getkött. Naturligtvis delas inga grispaket ut till muslimer som inte vill äta
  griskött här väljer man att dela ut får eller getpaket istället.

  Att hjälpa människor att skapa sig en egen inkomst är en bra ide tycker jag.

 2. Hmmmm
  Är det inte bättre om man räddar får och getter och då kan man sälja köttet i en större marknad. Jag misstänker att inte ens alla dem andra 50 procenten som inte är kristna äter gris.

Kommentarer inaktiverade.