Mölndal – En varböld

Mölndal är en liten onödig kommun med 60 000 invånare som befinner sig nära Sveriges västkust. Den skär in likt en kil i sydost och tar helt i onödan upp plats som skulle gjort mycket bättre nytta som en del av Göteborgs kommun.

Mölndals huvudsakliga sysselsättning är att parasitera på regionens huvudkommun genom att snylta på utrymme, kollektivtrafik och vägnät, samt att stjäla företag, invånare och skatteunderlag som skulle gjort större nytta i Göteborg.

Mölndal genomskärs från söder till norr av vattendraget Mölndalsån. Med jämna mellanrum svämmar ån över och förvandlar stora delar av kommunens industriområden till våtmarker, till storebror Göteborgs stora förtjusning. Mellan översvämningsperioderna ägnar sig Mölndal mest åt att vara pompös och ligga på sofflocket likt en uppsvälld, överjäst deg.

Mölndal kallar sig stad men är egentligen ingenting annat än ett förvuxet förortstorg med bussterminal och en järnvägsstation (Göteborg Syd) som tjänar som hinder för göteborgare på väg söderut, mot viktigare orter som till exempel Kungsbacka.

Mölndals befolkas huvudsakligen av skattesmitare, samt av företag och institutioner som helst skulle vilja vara lokaliserade i Göteborg, men är för snåla för att betala vad det egentligen kostar att befinna sig nära händelsernas centrum.

Göteborg har gjort några försök att bli av med Mölndal, till exempel genom att dämma upp Mölndalsån och vägra mölndalsbor inträde. Mölndal har dock snabbt vänt dessa konflikter till sin egen fördel genom att hota med att blockera viktiga transportleder, såsom E6:an och västkustbanan. Göteborg har vid flera tillfällen beklagat sig inför regeringen över Mölndals beteende. Regeringen har dock hittills vägrat vidta några som helst åtgärder i frågan.

Många göteborgare bär på en hemlig dröm om att staden någon gång i framtiden skall resa sig som en man och helt enkelt klampa in i Mölndal och ta över. Organisationen Skicka Mölndal – till Tagenetippen, som räknar över 100 000 medlemmar har hotat med att sätta upp en privat armé för ändamålet om inte Göteborgs kommun gör något åt saken.

Mölndal har inte många anledningar att existera men fortsätter, likt ett smärtsamt ryggskott, att mot alla odds göra det.

12 reaktioner till “Mölndal – En varböld”

 1. hahahahahhahahhaaaaahhaaaahahaa!

  Tror jag måste tipsa några mölndalingar om detta lysande stycke…

  Sorry att jag missade fölsedan. Krattis. I efterskott.

 2. Gud..! Och jag som, om allt går som jag tänkt, kanske kommer att börja jobba i Mölndal. Nu kanske jag helt enkelt får låta bli, och istället vara arbetslös.

 3. Lärarinnan: Hur finner Mölndalsån sin väg till havet?
  Lille Kal: Den luktar la sig fram

  Lärarinnan: Är det någon som kan komma på ett ortsnamn som innehåller en kropsdel (hon tänkte på Fotskäl)
  Lille Osborn: Jag kan en, Mundal
  Lärarinnan: Nej lille Osborn. Det stavas Mölndal, inte Mundal
  Lille Kal: Ja då ä de la ingen ide att jag säger Pattille

 4. Den idioten som publicerat denna måste antagligen blivit utsatt för aga,sex som barn eller bara allmänt utstött och hatad för det måste du vara alltså en sjuk individ,ville inte sätta dig i människans kategori….sök vård!!!

 5. Jag förstår att du blivit förbisett i din barndom,men bara för att du inte kan växa in i ett samhälle betyder det ju inte att du är totalt fri från vett eller? Ställt till idiotens granne som inte klarar av att verka som vanlig medmänniska.

Kommentarer inaktiverade.