Humor

Fotbollsklubbar drabbas hårt av ny tunnelavgift

Det jäser bland fotbollsklubbarna i Göteborg. Orsaken är kommunens planer på tunnelavgifter, något som kommer att bli ett hårt slag för många klubbar och deras medlemmar.

– Det kanske låter lite med tio kronor per tunnel, men tänk dig en klubb som har 15 lag, som tränar några gånger per vecka. Det blir snabbt tusenlappar i avgift bara för träningarna, säger Sven Håkansson, ungdomstränare hos Sveaplans IF.

Inom Göteborgsfotbollen diskuteras nu olika lösningar på problemet. Ett förslag är att helt enkelt låta de spelare som gör tunnel på en motståndare helt enkelt betala ur egen ficka, något som fått många småbarnsföräldrar att gå i taket, något som får fyrabarnsmamman Ulla Eskilsson att gå i taket.

– Här anstränger man sig i flera år med att träna sina barn till tekniskt duktiga fotbollsspelare och så får man det här. Som ett slag i ansiktet. Låt de där jävla klantarna som släpper igenom tunnlarna betala istället, så kanske de lär sig spela fotboll någon gång, säger hon.

Ledande politiker i Göteborg och Västra Götaland skall nu uppvakta regeringen för att få tillstånd att gå vidare med sina planer. Om de får sin vilja igenom kan de nya avgifterna bli verklighet redan 2010.

– Det blir ett hårt slag mot ungdomsfotbollen. Jag vet inte hur vi skall klara det här, säger Sven Håkansson.