Humor

Bantad redaktion och röd el i nytt sparpaket

Sverige är i kris. Arbetslösheten skenar och bilindustrin håller på att gå i backen. Idag stod det klart att regeringen anslår 28 miljarder för att rädda det som räddas kan av sveriges personbilsindustri.

Men det är inte bara stora företag som drabbats av lågkonjunkturen. Även redaktionen för syrrans granne tvingas nu se över kostnadsläget. Någon kris är det inte tal om enligt chefredaktören. Istället handlar det om en rad åtgärder som genomförs nu för att undvika problem senare.

– Jag vet inte hur läget ser ut om ett halvår eller ens en månad, men vi vill vara på den säkra sidan och tänker därför banta bort ungefär 10 kg dökött som ansamlats, främst i magtrakten, säger han.

Arbetet med bantningsprogrammet påbörjas omedelbart. På grund av semestrar och tekniskt underhåll kommer dock inga praktiska åtgärder att vidtas innan måndag.

– När du ska genomföra ett sånt här bantningsprogram måste du först veta målsättningen, men sedan är det viktigt att inte hoppa över planeringen. God planering är A och O i ett sånt här läge, hälsar chefredaktören från sin ostfondue i franska Alperna.

Förutom bantningen kommer en rad besparingsåtgärder att införas med omedelbar verkan. Antalet versaler ska minskas med 20 procent och redaktionsledningen tänker även försöka spara på antalet vokaler och skiljetecken. Dessutom ska hela redaktionen gå över till röd el, som är billigare än den förhärskande, gröna elen.

– jag förstår att det kan låta som om vi överger både språket och miljön med de här åtgärderna men på krt sikt mste vi se till att överlva som företg och då fr ndra intrssn stå åt sdn en stnd. vi mst spra p allt. sdn är vr vrklght, tvrr, sgr rdktnschfn

En kommentar till “Bantad redaktion och röd el i nytt sparpaket”

Kommentarer inaktiverade.