Nu rullar hjälpbussen mot jordbävningsdrabbade Skåne

Jordbävningen som slog till mot Skåne för en vecka sedan drabbade befolkningen hårt. Den materiella förödelsen blev enorm. Tusentals skåningar väcktes mitt i natten och var hungriga.

Läget är fortfarande kritiskt. För många skånefamiljer ser själva julen ut att vara i fara.

Hjälpbehovet är akut och alla som kan måste nu dra sitt strå till stacken. Därför rullar från och med idag syrrans grannes hjälpbussar söderut med mat, sprit, julklappar och volontärer.

Din hjälp behövs!

Har du några julklappar du inte behöver? Har du en julskinka liggande som du vet inte kommer att gå åt? Har du kanske ett paket prinskorv i frysen? Tveka inte att genast höra av dig till redaktionen! Alla bidrag är välkomna, stora som små. Du behöver inte ens åka med själv. Bara lämna din gåva i redaktionens julstrumpa så sköter vi resten.

3 reaktioner till “Nu rullar hjälpbussen mot jordbävningsdrabbade Skåne”

  1. Jag var med i jordbävningen och var en av endast 1,2 miljoner skåningar som överlevde natten.

    Jag har sedan dess haft svårt att sova, bara 8 timmar på natten och 2 timmar på dagen, men allt som oftast vaknar jag upp med magen skrikande av hunger, vilket påminner mig om den natten när sömnen avbröts så abrupt och jag kan nästan inte somna om sen på kvällen.
    Min aptit har blivit lidande, jag väger snart bara tvåsiffrigt.

    Skänk mat till Skånes jordbävningsoffer.

    Vi behöver er hjälp.

Kommentarer inaktiverade.