EDB utvecklar framtidens åsiktsförtryck

Jonas Bergling, Piratpartiets valkretsledare för Örebro, chattade med Nerikes Allehandas läsare. Sedan fick han sparken från sitt uppdrag hos EDB Business Partner.

Att ge människor sparken för deras politiska åsikter är naturligtvis helt jävla oacceptabelt, om det nu ens är lagligt. Att Piratpartiet inte är någon tillåten partitillhörighet för den som arbetar åt EDB Business Partner framgår i alla fall med all önskvärd tydlighet.

Frågan är vilka andra åsikter som är tillåtna inom EDB. Om man skulle chatta för moderaterna, får man arbeta kvar åt EDB då? Eller om man är intresserad av tåg? Ägnar sig åt fallskärmshoppning? Löpning?

Vi får väl hoppas att EDB producerar en lista över otillåtna åsikter och aktiviteter, för om helt legitimt politiskt arbete ska vara skäl för att få sparken finns ju risken att hela deras personal får gå hem från jobbet imorgon. Möjligheten finns ju faktiskt att de på fritiden ägnar sig åt politik, eller något annat förbjudet.

Jag undrar förresten hur det är med facklig aktivitet. Får man syssla med det inom EDB eller är det också grund för att bli hemskickad?

Läs också: SvD, Opassande, Expressen

2 reaktioner till “EDB utvecklar framtidens åsiktsförtryck”

Kommentarer inaktiverade.