Vadå blindgalen?

Vad är grejen med ordet blindgalen egentligen? Blir människor extra galna när de är blinda? Blindgalenskap framställs ju gärna som det – den högsta formen av galenskap.

Är blindgalenskap på något sätt större än haltgalenskap, tredje gradens brännskadegalenskap eller få pungen klämd i dörröppningengalenskap? Skulle inte tro det? Man lär ju bli galnare av att få pungen klämd i en dörröppning än av att bli blind.

Och hur är det med förlust av andra sinnen. Själv tror jag att jag skulle bli galen om jag blev döv. Eller stum. Eller kanske dövstum. Dövstumgalen skulle jag bli. Fast värre ändå vore det att vara dövstumblind.

Den som är dövstumblindgalen – Den personen är galen på riktigt. Bra mycket galnare än någon som bara är blindgalen…

3 reaktioner till “Vadå blindgalen?”

  1. Jahaja, men då kan jag tänka mig betydligt större galenskap som till exempel kättinggalen, stålwiregalen och superlimgalen.

    Den värsta sortens gakenskap lär i så fall vara spegelgalenskap, då man är så galen att man måste fångas i en spegel som färdas genom rymden och bara kan bli fri genom en kärnvapenexplosion.

Kommentarer inaktiverade.