Detta är inte ett brev

Från CSN: "Hej! Vi skickar det här brevet till dig för att tala om att vi inte tänker skicka något brev till dig..."

CSN kan det här med kommunikation, eller kommunicering, som de själva säger.

Nu har de kommunicerat igen. De har skickat ett brev. Fast nej, de har inte skickat ett brev. De har skickat ett annat brev för att meddela att de inte tänker skicka det där brevet som de skulle skickat annars.

Vad är det då för ett märkligt brev, som inte är något brev, som CSN skickat? Jo, det är ett brev som talar om att årsbeskedet, som de skulle skickat nu, inte kommer att skickas, utan istället finns på webben. Det kallas ”Grönt årsbesked”.

Problemet är förstås att de skickat ett brev för att berätta om detta. Ett skitlångt brev har de skickat för att berätta att de slutar skicka årsbesked med brev.

Kunde de inte lika gärna skickat med ett årsbesked, om de nu ändå ska envisas med att skicka ett brev? De kunde ju till exempel skrivit ut det på baksidan. Eller så kunde de gjort själva brevet kortare.

En kommentar till “Detta är inte ett brev”

  1. Det står säkert i deras regleringsbrev att de måste skicka åtminstone ett meddelande per brev. Lika tokigt med Skatteverket… deklarera via nätet har man gjort i flera år som god, lydig och bekväm medborgare, likväl kommer varje gång pappersblanketter och skattekontoutdrag i brevlådan.
    När hör vi om de första som pluggar ur brevlådan helt och hållet. Sätter upp en skylt med ”Ingen papperspost tack. Vänligen eftersänd till x@y.se

Kommentarer inaktiverade.