Vad göra med all Weetabix?

Vi har några paket Weetabix hemma. Frugan har tagit hem dem från gymmet när de delades ut som gratis smakprov på gymmet.

Det är små kakor i paketet. Små kakor av oidentifierade jordbruksprodukter, som du enligt bilden på kartongen ska äta som flingor.

Problemet är förstås att de är äckliga. Smaken påminner om papp. Så, någon har alltså tänkt sig att jag ska äta smulig papp uppblandad med mjölk, till frukost.

Jag fattar verkligen inte. Kan någon förklara? Finns det någon vettig applikation för den här produkten?

4 reaktioner till “Vad göra med all Weetabix?”

 1. Oidentifierade är väl inte jordbruksprodukterna? Fullkorn ser man på paketet, och Weet är en indikation på att det är vete. Fullkornsvete alltså. Står säkert i innehållsdeklarationen.

  Du kan antingen rosta dem i brödrosten eller i ugnen, eller också kan du smula sönder dem och använda dem i bakmaskinen nästa gång du startar den på kvällen med timern inställd till 30 minuter innan din väna hustru går upp på morgonen, för att överraska henne med nybakat frukostbröd.

  300 g vatten, 400 g vetemjöl, 100 g krossade Weetabix, en tesked salt, en matsked socker eller sirap, en klick smör och 6 g (en halv påse) torrjäst är allt som behövs.

 2. Jag röstar på att förvandla långsamma kolhydrater till energi genom snabb förbränning.

  Ta med ett par kartonger på promenaden. Kylan biter i kinderna och fingrarna längtar efter värme går du till verket. Öppnar kartongerna, bygg ett litet torn av Weetabix, två bitar bredvid varandra, två ovanpå men vridna 90 grader, osv. Riv några strimlor av kartongen och stick in mellan Weetabixbitarna, och tänd på. Sedan kan du fylla på den lilla brasan med vad naturen bjuder.

  Och misslyckas det så slipper du i alla fall äta stallgolvsskrapet 🙂

  Förresten, min gamla kost-& konsumentkunskapslärare brukade säga ”Man måste inte äta kruskakli och branflakes och allt vad det heter. Det finns fibrer i jordgubbar också. Man måste bara äta lite mer”

Kommentarer inaktiverade.