Fel på syrransgranne.se: Varken Mellbystrand eller Mellerud hotas av nedläggning

Uppgifterna på syrransgranne.se tidigare inatt om att Mellbystrand skall läggas ned har visat sig vara resultatet av ett missförstånd.

Tidigare under kvällen spred syrrans granne felaktigt informationen att Mellerud hotades av nedläggning. Tack vare våra alerta läsare blev redaktionen snabbt varse att det hela byggde på ett missförstånd. En rättelse lades ut där Mellbystrand istället pekades ut som nedläggningshotat.

Tyvärr visade sig även denna information vara felaktig.

Efter noggranna faktakontroller har syrrans granne nu lyckats utröna att det istället är fotbollspelaren Olof Mellberg som skall läggas ned efter en lång och framgångsrik karriär, senast i Aston Villa och förstås Sveriges landslag.

Varken Mellerud eller Mellbystrand skall alltså läggas ned. Åtminstone inte inom någon överskådlig framtid.

Syrrans granne vill härmed be sina läsare om ursäkt för de många felaktigheterna i de senaste tolv timmarnas rapportering. Vi hoppas att vi nu skall ha lagt alla felaktigheter tillrätta.

Syrrans granne rättar: Mellbystrand, inte Mellerud

Ett tidigare publicerat inlägg om att Mellerud skall läggas ned visade sig tyvärr bygga på felaktiga uppgifter. Genom ett missförstånd över en raspig telefonlinje skedde en sammanblandning.

Det är Mellbystrand som skall läggas ned och ingenting annat. Mellerud kommer att stå kvar i oförändrat skick.

Mellerud läggs ned

Efter utdragna diskussioner under torsdagskvällen kom en panel av forskare till slut fram till att Mellerud inte finns.

– Vi får lägga ned Mellerud. Det finns nog inte egentligen, säger en av paneldmedlemmarna.

Beslutet föregicks av mycket spekulationer om att en granne till en av deltagarna skulle haft en romantisk relation med den lilla dalsländska orten. Uppgifter förekom även om att en av parterna skulle blivit gravid. Detta avvisades dock som rena tramset.

Paneldeltagarna fann till slut för gott att avfärda det hela som lösa rykten och beslutade därför att helt avskaffa Mellerud.

– Vi gör såhär så får vi slut på alla spekulationer en gång för alla. Det blir bäst så, säger forskarpanelens ordförande.

Mellerud har under torsdagskvällen inte varit möjligt att nå för en kommentar.