Syrrans granne granskar: pungen

De flesta män har en pung. Den hänger i skrevet och används som förvaringsplats för testiklarna. De förvaras där, har jag fått höra, för att de inte ska bli för varma. På det hela taget verkar det ganska smart uttänkt av naturen.

Men något måste ha blivit fel, för varmt blir det. Få ställen på kroppen blir så svettiga som pungen och dess omgivningar. Svetten frodas där och luktar förstås, men det märker man ju inte så mycket av på dagarna när man har byxorna på sig.

Något som däremot märks är hur klistrig pungen blir av all den där svetten. Den klibbar fast vid benen och hamnar fel och måste justeras. Om man befinner sig på något avskilt ställe är detta lätt ordnat, men är man någonstans där det av någon anledning inte är lämpligt att stoppa handen i brallan får man försöka att medelst mycket hjulbent gång få påsjäveln att lossna från benet. Inte bara ser det jättekonstigt ut, det fungerar dessutom sådär halvbra.

Mycket besvärligt är det, alltihop. Och tro för all del inte att det hjälper att byta bort boxershortsen. Då får man snabbt en massa andra problem med att kalsongerna drar ned pungen och gör det hela ännu mer obekvämt.

Pungen får en medelmåttig trea på en femgradig skala. Med några mycket enkla förbättringar från naturens sida hade betyget kunnat bli mycket bättre.