Svampbob Fyrkant i knivslagsmål – byter namn

Svampbob Fyrkant vårdas på sjukhus efter att sent inatt ha råkat i knivslagsmål med sin vän Patrik Stjärna. De två vännerna hade suttit uppe och druckit sprit – ja rent av svampat i sig. Fram på småtimmarna hade de båda vännerna börjat gräla om en gammal kärleksaffär med Fru Puff och det bar sig inte bättre än att knivarna kom fram.

Svampbob Fyrkants tillstånd uppges vara stabilt, men enligt hans pressekreterare Sandy Kind är det tveksamt om han i fortsättningen kommer att kunna kalla sig just Fyrkant.

– Han är förskräckligt tilltufsad och väldigt tagen av hela situationen. Det är oklart vad han kommer att kalla sig i fortsättningen, men Svampbob Dodekaeder ligger nära till hands, även om det kommer att krävas en del plastikkirurgi för att komma undan med det, säger hon till syrrans granne.

Patrik Stjärna klarade sig med mindre skärsår och sitter just nu i polisförhör, efter att ha tillbringat natten i fyllecell.

SpongeBob SquarePants saknas – befaras uppäten

Spongebob square

SpongeBob SquarePants, i Sverige även känd som SvampBob Fyrkant, försvann från sitt hem under torsdag eftermiddag. Han skulle gå ut och dricka öl med några vänner, men kom aldrig hem. Under fredagen anmäldes han som saknas.

– Jag blev väldigt orolig när han inte kom hem på kvällen. Han brukar alltid höra av sig om han blir sen, säger hans flickvän, OstKarin Rund, till syrrans granne ikväll.

Enligt uppgifter som polisen i Göteborg tagit del av skall SvampBob Fyrkant ha tillbringat kvällen i Chalmers kårhus tillsammans med sina vänner. Vid 21-tiden på torsdagkvällen skall han dock ha försvunnit. Ingen vet vart han tagit vägen.

– Han verkade ha något på gång med en Svinto-tjej. Vi trodde nog alla att han gått iväg med henne någonstans, säger hans barndomskamrat PappÅke Triangel.

– Det finns uppgifter om att han skall setts på en tallrik i kårhusets restaurang under kvällen. En hypotes vi jobbar efter är att någon fryntlig middagsgäst i fyllan och villan misstagit honom för en maträtt och helt enkelt ätit upp honom, säger Svante Karlsson vid Polisen i Västra Götaland.

Den som har sett SvampBob Fyrkant under kvällen eller som har uppgifter som kan vara av betydelse för utredningen ombedes vända sig till närmsta polismyndighet.