Humor

On a more serious matter

Det jag egentligen skulle filosofera över när Ebba von Sydows ansikte dök upp och störde mina tankebanor, var vilken konstig verklighet jag plötsligt lever i. Jag och grannen (syrrans syrra alltså. Inte den där störiga grannen under. Ja, alltså inte min syrras syrra då, utan miss_kermits syrra. Ja, ni fattar.) umgås. Eller umgås och umgås. Vi sitter i hennes soffa med varsin bärbar dator och slöpratar medan vi bloggar, surfar och chattar med andra. När blev det såhär egentligen?

Jag vet ju att jag varit med om det, men faktum är att jag inte längre förstår hur man levde innan det fanns datorer och mobiltelefoner överallt. För så lite som tolv år sedan var världen tämligen normal, men sen inträffade diverse händelser som kom att förändra allt till oigenkännlighet.

Jag antar att sanningen är att dessa förändringar pågått och pågår ständigt och att närhelst man stannar upp och reflekterar så ställs man inför samma frågor. Hur levde man egentligen för tolv år sedan? Vad gjorde folk med all sin tid?

4 reaktioner till “On a more serious matter”

 1. och nu kom en tredje kompis. Han hade ingen dator med sig men får vara med ändå.

 2. Har har ju åtminstone egen blogg. Dessutom tillhör han den obskyra skaran av Commonister. Välkommen!

 3. det roliga är att vi envist fortsätter att göra saker i andras fysiska närvaro.
  exempel:
  • två vänner går på stan och pratar – i mobiltelefon med andra.
  • två vänner sitter i soffa och chattar – med andra.
  • två kollegor sitter på jobbet och skulle kunna prata, men väljer att mejla varandra.

  okej, det sista exemplet är egentligen inte samma tendens. det visar bara hur mycket vi gillar tangentbord och små, små lappar som man skickar till varandra utan att fröken ser.

  fast, låt oss inte se erat umgänge som normen. snarare är ni skitkonstiga och borde gå i avvänjningsterapi i en elektronikfri miljö.

  saker kan ju s p å r a ur om man inte besinnar sig, remember!

 4. Vårt umgänge är normen. Eller nej, det är helt efterblivet. Dagens ungdom kommunicerar på ännu fler sätt samtidigt.

  Det är ju inte så att vi inte pratar med varandra när vi sitter där med varsin dator. Vi bara gör lite andra saker också, samtidigt.

  Traditionellt prat + chatt + blogg + mail + TV = multimedia

Kommentarer inaktiverade.