Humor

Att skotta snö är att avlida en smula

Jag och ä bestämde oss för att jobba lite mer på vår hjältestatus här i föreningen, dvs skotta snö. Nu har det ju varit minusgrader inatt så snön som föll är väldigt lätt kallsnö. Därmed skulle man ju kunna tro att snöskottningen skulle gå lätt, men ack vad man bedrar sig i så fall. Våra hjältar var nämligen inte ute efter senaste snöfallet. Det var väl annat emellan kan jag tro. Följden blev att andra tog saken i egna händer efter ett par dagar och skottade upp smala gångar genom snötäcket. Det fungerar ju alldeles utmärkt första gången, men när det snöar igen blir det hela mer problematiskt eftersom de uppskottade gångarna blir smalare och smalare. Lika bra, med andra ord, att göra det ordentligt.

Att skotta undan några centimeter nyfallen kallsnö är inget arbete. Att däremot försöka flytta på två veckor gamla tillfrusna snövallar som stått ute i värmen ett antal dagar är något värre. Var man dessutom ute och slarvade halva natten och gick upp för tidigt kan det bli ett riktigt slit. Nu vet jag hur det måste kännas för den där kategorin personer som inte borde skotta snö. De där som utlöser sin hjärtinfarkt och sitt ryggskott på detta sätt.

Nu skall jag lägga mig i soffan och avlida lite i väntan på nästa snöfall. Det har redan börjat utanför fönstret. Om man är riktigt hurtig går man upp vid femsnåret imorgon och skottar undan morgonsnön innan de andra vaknar.

9 reaktioner till “Att skotta snö är att avlida en smula”

 1. Om två veckor hoppas jag snön har smält, men inspektera du ändå!

  Det är förövrigt dags igen nu. Det har kommit flera cm sedan sist. Om man skulle stiga upp i svinottan och reta gallfeber på lämplig granne genom att skotta snö väldigt högljutt… 🙂

 2. Det hade varit fint om vi ägnat oss åt skottning i gryningen…
  Nu har det:
  1. snöat hela natten
  2. regnat hela dagen
  …gissar att de fina sjöarna med isen under kommer att permanentas under natten.

 3. Det skall inte frysa på förrän onsdag igen, så jag är lite orolig för att det kanske inte blir isbark över hela berget. Det är väldigt varmt just nu.

  Efter att vi haft en väldigt udda vinter ett tag har vi nu äntligen fått det vi är vana vid här, dvs 10-15 cm blötsnö som sedan omedelbart övergår i regn. Än så länge saknas köld, men om vi har tur hinner den komma innan slasket tar slut.

  Hade vi inte skottat igår hade det varit mycket mer spännnande nu.

 4. Jag vet var broddar finns men det betyder inte att de skall användas. Inte av mig.

  Stora vinterkängor vore lämpligt för transport utomhus men helt katastrofalt inne på kontoret och framför allt helt ovärdigt ett äkta asfaltsbarn.

  Lågskor på!

Kommentarer inaktiverade.