Humor

Damm i kåpan

Vissa dagar är det som om någon hade öppnat mitt huvud, tagit ut hjärnan och bara lämnat dammet kvar. Hur man än ruskar så händer det liksom ingenting. Möjligen kommer en lätt rökpuff ur öronen, men sedan ingenting mer.

Jag funderar nu över om det är vid dessa tillfällen man bör hålla sig på arbetet eller om det är arbetet som är orsaken till detta tillstånd och att det därmed är ett symptom på arbetets skadlighet. Jag gissar på det senare.

Finns det några jobb där man inte blir sån här, utan kan gå hem med förståndet i behåll? Det vore trevligt faktiskt, med ett sådant jobb. Man kanske inte skulle få lika mycket betalt, men värdet av att kunna lämna arbetsplatsen vid arbetsdagens slut med bibehållen hjärnfunktion skall inte underskattas.

Jag har dock inte varit helt improduktiv under min dammkoma. Jag har tagit reda på att högskoleprovet går av stapeln 1 april (intressant datumval) och att det fortfarande går att anmäla sig. Blotta tanken på att anmäla sig till högskoleprovet ger dock upphov till vissa frågor, främst gällande min allmänbildning. Det är inte så att jag tvivlar på min bildning generellt, men hänger jag verkligen med? Läser jag tidningen? Tittar jag på nyheterna på TV? Har jag egentligen koll på vad som pågår i världen? Förvisso är det säkert 14 år sedan jag gjorde högskoleprovet sist men som jag minns det fanns det ett helt delprov som bara handlar om sånt där. Eller är det avskaffat?

Sen kommer vi förstås till nästa lilla problem, nämligen frågan om det finns något program eller någon kurs på universistetet som jag är intresserad av att komma in på, men det skall man ju söka till först senare, så det kanske är lika bra att anmäla sig.

Nä, vem försöker jag lura egentligen? Jag gör som jag är van och skjuter upp det så kanske jag glömmer bort och slipper helt och kan fortsätta leva mitt liv som smått missnöjd IT-slav.

9 reaktioner till “Damm i kåpan”

 1. På Stockholms Universitet finns en kurs: Kreativt skrivande. Y:s kompis går den och hon bara bubblar av skrivlust. Kanske skulle passa grannen?

  Y tipsar också om Antikens kultur och samhällsliv, 5 p. Där finns det alltid lediga platser.

 2. Kreativt skrivande låter intressant, men säg mig: Finns det okreativt skrivande och i så fall, hur funkar det? Går det att skriva utan kreativitet?

 3. haha, studier i all ära, men som flyktväg från ett jobb är de bara en skön fantasi, ingen bra idé.
  ”utan mål och mening?!”, som min mor utbrast när jag sa att jag ville lämna allt och ”läsa italienska i Rom ett halvår”.
  hahaha, ja, utan mål och mening – det var liksom just det som var poängen.

  men sg, du är inte där än. bli chef eller nåt på företaget i stället.

 4. Det är inga allmänbildningsfrågor på högskoleprovet nuförtiden. En del ordkunskap, en del engelsk läsförståelse, en del… typ diagram och kartor och sånt, och vad fan var det mer… matte. Och nåt mer kanske. Den där skrivarkursen på GU som jag nämnde är tydligen bara på tio poäng fast helfart. Kanske kan ta tjänstledigt och gå den?

 5. Nu är det så att den här civilingenjören skall byta karriär och en av vägarna till en möjlig ny karriär går definitivt via universitetet, så visst fan tänker jag fly och det är inte helt omöjligt att det blir till universitetet.

  Sen finns det förstås andra möjligheter också. Det är långt till höstterminen börjar.

  Ozzy kan notera att det bara är att masa sig bort till Gamlestan för lite skön lördagsflex. Jämna lördagar, that is.

Kommentarer inaktiverade.