Humor

Förlåt!

De står i kö nu, ministrarna. De står i kö för att säga förlåt. Förlåt oss! Det var dumt det här med Tsunamin. Vi gjorde inget. Vi åkte på semester. Det var dumt. Vi ber om ursäkt! Nu skall allt bli bra.

För helvete! Här skall inte bes om ursäkt! Här skall tas ansvar! Ansvar för dåligt (obefintligt) ledarskap. Men nejdå! Vi ber om ursäkt istället. Vi är så jävla dåliga att vi inte ens fattar när vi har gjort bort oss fullständigt.

Det är i krislägen det visar sig vilka som är de verkliga ledarna. Nu vet vi vilka det inte är. De kallar sig regering. Ledarskapskatastrofen kunde inte varit mer total.

Men jag antar att vi förlåter. Till nästa val är allt glömt och förlåtet. Så går det till. Man ber om ursäkt. Då försvinner allt det obehagliga.

5 reaktioner till “Förlåt!”

 1. Förlåt för att jag inte brukar åka på semester till Kaå lack.
  Förlåt för att jag inte hade hört talas om tsunami.
  Förlåt för att jag firade jul på annandagen.
  Förlåt.

 2. Du har visst samma tema som jag i mitt senaste inlägg. Inte så konstigt kanske i dessa dagar.

  Förlåt är ett överskattat ord, såväl i det politiska livet som i privatlivet. Vad betyder det? Vad kostar det? Ingenting, till exempel.
  Ungefär lika intressant som att sälja böcker om att man ska vara snäll. Det är inne just nu.
  Jag bidar min tid. Snart går det över.

 3. Det är snällheten som trend som ska gå över. Det är det jag väntar på. Sen blir min halvtaskiga stil trendig ett tag igen.

 4. Jag vet inte om det någonsin går över. Problemet är att man måste ställa krav och om man skall ställa krav måste man kanske tala om för folk att man inte är nöjd och då kanske vi blottlägger en konflikt och konflikter är det värsta vi vet. Nej, då är det bättre att vara släpphänt och överslätande och låta folk vara.

  Om det är så snällt vet jag inte förstås. Jag känner mig elak varje gång jag låter en inkompetent människa förbli inkompetent, men vissa dagar orkar jag inte och förresten har jag inte tid att bry mig om alla människor i hela världen.

Kommentarer inaktiverade.