Kommunpolitiker har fått nog – Nu blir det cykelåtervinning

Den borgerliga allians som styr i Stockholms stadshus har nu fått nog av alla cyklar som ligger och skräpar i stan. Trafikkontoret har därför fått i uppdrag att ställa ut speciella återvinningsbehållare, så kallade cykelboxar vid ett antal gatukorsningar, i ett försök att få ordning på cykelhanteringen.

– Det är förfärligt vad cyklisterna skräpar ned. Istället för att återvinna sina cyklar på rätt sätt väljer folk att bara dumpa dem på gatan, säger Kristel Icasson på Stockholms trafikkontor.

Varje år lämnas över 5000 cyklar åt sitt öde i Stockholms gatukorsningar. Trots påkostade informationskampanjer och hot om dryga böter har politikerna inte kommit tillrätta med problemet. Cykelboxarna ses som en sista utväg. Förlagan finns i Göteborg där kommunen lyckats över all förväntan med behållare för återvinning av rullstolar.