Viktig information från skopolisen

Vinterskor med strumpr och bara ben: Aja baja!Nu när vårvärmen börjar komma på allvar kan det vara på sin plats med ett påpekande angående valet av skor. Det är naturligtvis trevligt att kunna kasta av sig paltorna och gå omkring i mer eller mindre långa shorts, men det gäller att tänka sig för.

Tyvärr är det alltför vanligt att valet av skor inte hänger med valet av byxor. Därför kan det vara på sin plats med några påpekanden.

Det är under inga omständigheter tillåtet att ha på sig grova höst- eller vinterskor, samt långa strumpor till shorts. Över huvud taget är alla skor avsedda för något annat än vår- eller sommarbruk bannlysta i kombination med något annat än hellånga byxor.

Enda undantaget gäller för vandring i terräng eller andra besvärliga förhållanden, då kängor får användas oberoende av byxtyp, om det är påkallat med hänsyn till markens allmänna beskaffenhet eller andra förhållanden.

Korrekt val av fotbeklädnad till kortare byxor är lätta vår- eller sommarskor i kombination med korta strumpor, alternativt sandaler eller tofflor. Långa svarta strumpor i kombination med vår- eller sommarskor får bara förekomma tillsammans med hellånga byxor. I alla andra situationer skall korta strumpor användas. I undantagsfall kan långa ljusa strumpor godtas till vår- eller sommarskor.

Till sandaler skall strumpor givetvis aldrig användas, såvida man inte är av tysk härkomst då det istället är obligatoriskt.

2 reaktioner till “Viktig information från skopolisen”

  1. ÅRETS SCOOP! För fan, sälj denna nyhet för många människor, till alla morgon & kvällstidningar. Jag ber dig. Jag dör av skratt. Men – kan vi lämna ämnet fult snart? Det tär på mig.

  2. Återigen bevisar du att du är den tjejigaste av alla mina kompisar – vem funderar så här mycket över skor, liksom?

    …men när vi ändå är inne på ämnet, så har jag ju faktiskt köpt nya skor. Sneakers, förstås. Det är inte lätt att vara tjej och ha ungefär storlek 50 i skor. Tänk på det!

Kommentarer inaktiverade.