Mobiltelefoner – de nya cigaretterna

Mobiltelefoner har tagit över cigaretternas roll. Efterhand som rökning blivit allt farligare har folk övergått till att istället pilla med sina mobiltelefoner.

Tidigare var det cigaretter som alltid åkte fram så fort biobesöket var slut eller väntan på spårvagnen blev för lång. Numer är det istället mobiltelefonen som skall kollas, meddelanden som måste besvaras och samtal som måste ringas.

Mobiltelefonen har andra fördelar också. Den ryker till exempel inte och kan därför användas inomhus. Den innehåller inget nikotin som är beroendeframkallande (även om man kan fundera på om den kanske är beroendeframkallande på andra sätt) och den förstör inte heller lungorna på brukaren (eventuell hjärcancer får bli ett senare problem.)

Nu väntar vi bara på att någon skall integrera en pipa i telefonen så att man kan fortsätta med sin favoritsysselsättning, nämligen att dra in varm rök i lungorna för att genast blåsa ut den igen.