Kvällstidningarna ljuger – Vårstädning utan resultat

Vårstäda datorn i 15 minuter, skriker Expressen och GT i kör

– Vårstäda din dator, skriker löpsedlarna för både GT och Expressen idag. Uppenbarligen börjar det bli så varmt på redaktionerna att idéerna tryter. Tyvärr drabbar detta oss läsare negativt då vi får dålig, ja rent av felaktig, information.

Vårstädning: Här städas datorn med dammsugare

Enligt löpet skall 15 minuters städning av datorn leda till en hundraprocentig prestandavinst. Datorn skall alltså bli dubbelt så snabb. Exakt hur detta hänger ihop till framgår inte riktigt, men efter både 15 och 20 minuters minutiös rengöring av redaktionsdatorn konstateras ingen prestandaförändring över huvud taget.

Jag är mycket besviken och förstår inte vad som gått fel. Kanske måste har jag fel sorts dator och måste byta till en PC för att den här sortens trolleri skall fungera.

3 reaktioner till “Kvällstidningarna ljuger – Vårstädning utan resultat”

  1. Min teori är att du har fel munstycke till dammsugaren. Tror du ska ha ett sådant där som visades i TV-shop i början på 90-talet. Om du inte har något, är det säker lätt och verkligt billigt att få tag på ett via Tradera eller liknande.

    Våttrasa funkar inte (vet jag av egen erfarenhet) för övrigt.

    Kram och lycka till Syrrans Granne

  2. Jag har så klart ett alldeles eget knep för att vårstäda. Visserligen har jag bara vårstädat två gånger, och då min mammas dator. Man pilar bara bort till kylen, hämtar ett glas nyponsoppa, sätter sig vid datorn och *SPLASH* så häller man ut nyponsoppan över tangentbordet. Det brukar resultera i att man måste köpa ett nytt, eller att nån (inte jag då) måste göra rent det på djupet. Simsallabim!

  3. Gör man så med den bärbara blir den ju garanterat snabbare eftersom man måste köpa en ny. Alla vet ju att nya datorer är snabbare än gamla. Alltid

Kommentarer inaktiverade.